×
Η ΙΔΕΑ

PERLA

IMPRESSIVE DISHES

Μοριακή κουζίνα


Αν θελήσουμε να δώσουμε έναν ορισμό για το τι είναι μοριακή κουζίνα θα λέγαμε ότι είναι η κατανόηση των φυσικοχημικών φαινομένων που συντελούνται κατά την διάρκεια του μαγειρέματος και η αλληλουχία αντιδράσεων συντελούμενα από διαφορετικά υλικά σε περιβάλλον αυξομειούμενης θερμοκρασίας ενίοτε. 

 

Η Ιδέα


Όταν δημιουργήσαμε to 1999 την Ευ Γαία (εταιρία που ασχολείται με το βιολογικό ελαιόλαδο) η πυξίδα που από την αρχή μας καθοδηγούσε ήταν “Να αναπτύσσεις την περιέργειά σου κάθε μέρα και περισσότερο", πως δηλαδή να ενσωματώσουμε στα μοναδικά υλικά που μας προσφέρει η φύση την τεχνολογία και να παράγουμε νέα καινοτόμα προϊόντα. Η ιδέα μας ήρθε όταν είδαμε τον σεφ Adria Ferran να κάνει “χαβιάρι ελαιολάδου”. Αναζητήσαμε την τεχνολογία που θα μας έδινε τη δυνατότητα να κάνουμε με μηχανικό τρόπο, αυτό που ο σπουδαίος σεφ έκανε χειροποίητα. Ύστερα από αρκετή έρευνα, δοκιμές και πειραματισμούς βρέθηκε ο τρόπος να κάνουμε την ιδέα πραγματικότητα.

Σήμερα είμαστε στη ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τα πρώτα 6 προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο και διάφορες γεύσεις και ένα με ελιά. Τα προϊόντα προσφέρονται σε συσκευασίες των 65γρ. για οικιακή κατανάλωση και σε συσκευασίες των 300γρ. για επαγγελματική χρήση. 

…και έπεται συνέχεια!